h

Nieuws, april 2014

30 april 2014

Wake Kamp Zeist op 4 mei

Op 4 mei wordt zoals gewoonlijk weer de wake gehouden bij Kamp Zeist. Vanwege de datum is dit ook het herdenken van de vele mensen die hier hebben vastgezeten. Ook staan we stil bij nieuwe ontwikkelingen. Naast het detentiecentrum is nu een deel verbouwd tot asielzoekers-opvang. Het goede is dat we in Nederland toch ook willen zorgen voor mensen, die gevlucht zijn. Maar ook bij de asielzoekerscentra gaan het zeker niet altijd goed.

Lees verder
22 april 2014

Geen Belcour in april

Zoals u van ons gewend bent staan wij elke laatste zaterdag van de maand met onze caravan en stand op het winkelcentrum Belcour in Zeist. Echter... zaterdag april is het Koningsdag en slaan wij een keer over. Wij staan er weer op  31 mei en 28 juni, wellicht spreken wij u dan.

Lees verder
13 april 2014

Themacafé over arbeidsbeperking

Er is nog veel onduidelijk over de participatiewet. Vooral voor de mensen met een arbeidsbeperking zijn er nog veel vragen. Om die vragen te beantwoorden wordt er een themacafé georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op woensdag 23 april, bij Abrona Kunst Lunch & Cadeau aan de Montaubanstraat.

Lees verder
2 april 2014

Rondje tomaat: pas op voor de verrechtsing

Na de verkiezingen is de dans van de coalitievorming begonnen in Zeist. Na eerst op 24 maart een debat over de verkiezingsuitslag lag er 31 maart het rapport van de informateur. Om 20.00 uur waren de fracties aan de beurt om hun oordeel over de aanbevelingen uit dit verslag te bespreken. De keuze voor een coalitie van VVD, D66, Seyst.Nu en CDA werd door veel partijen al logisch gezien. Ook de SP ziet de logica, de 2 grootste partijen plus een grote winnaar (Seyst.Nu) en het CDA voor stabiliteit. Maar in het rapport, en ook bij het uitspreken van de mooie woorden door de andere fracties over het rapport, stonden nog een paar mooie aanknopingspunten voor kritische vragen. In deze opstelling was de SP uniek.

Lees verder

U bent hier