h

Nieuws van de afdeling

4 juli 2017

De SP gaat uit de Raad maar blijft in de buurt

Het bestuur van de SP-afdeling  Utrechtse Heuvelrug deelt mee, dat de partij niet aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar  zal meedoen.

Lees verder
24 februari 2017

Kamerlid Renske Leijten bij bijeenkomst Nationaal ZorgFonds. in Doorn

Foto: Elton Wollenberg

Tien jaar geleden werd marktwerking in de zorg ingevoerd. Het eigen risico, ook wel boete op ziek zijn, deed haar intrede en jaarlijks flink verhoogd. Bovendien werd het basispakket steeds verder uitgekleed. De zorg is veel te bureaucratisch. En aan het jaarlijkse overstapcircus wordt miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog.

Dat moet en kan anders. Het Nationaal ZorgFonds wil de zorgverzekeraars afschaffen en één Nationaal ZorgFonds opzetten. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie.

Lees verder
10 november 2015

Geen € 200.000 voor Gemeente-feest

Foto: SP

Gisteravond werd de begroting behandeld in de gemeenteraad. De SP heeft het initiatief genomen om de €200.000, die bestemd was voor activiteiten
rondom het 10-jarig jubileum van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via een amendement uit de begroting te halen.

Lees verder
5 november 2015

In memoriam Wilfred de Rooij

Foto: SP

Helaas bereikte ons afgelopen week het verdrietige bericht dat SP lid Wilfred de Rooij uit Driebergen op zondag 25 oktober overleden is.

Lees verder
24 oktober 2015

Basisschool de Uitkijk in de problemen

Het doek dreigt te vallen voor de openbare school De Uitkijk in Amerongen. In de raad is inmiddels de suggestie gedaan de mogelijkheid te onderzoeken van een fusie met een christelijke school. De stichting Rijn-Heuvelland waarbij de uitkijk is aangesloten opteert voor een fusie met de Meander, een openbare school in Leersum.

Lees verder
27 juli 2015

SP wil rijkdom Nederland eerlijk verdelen

Foto: SP

In het kader van de landelijke SP actie 'Er is genoeg voor iedereen' stond de SP de afgelopen weken in Driebergen en Leersum. Aan de hand van een Kraskaart (waarmee ook echte prijzen zijn te winnen) werd van voorbijgangers de kennis over de ongelijkheid in Nederland getoetst.

Lees verder

Pagina's

U bent hier