h

Nieuws, oktober 2015

27 oktober 2015

Inbreng begroting 2016

Dinsdag 27 oktober was het debat in de gemeenteraad over de begroting voor 2016. Fractievoorzitter Piet Wout Duquesnoy heeft daarin de volgende inbreng gegeven.

Lees verder
20 oktober 2015

Breullaan wordt donkerelaan?

Vorig jaar is de Breullaan geheel op de schop genomen. Met een verbreding is ruimte gemaakt voor de fietsers met goede verlichting en er zijn zelfs ecotunnels aangebracht voor de padden. Tot zover alle lof voor een verkeerssituatie die allang nodig was. Echter, de Breullaan is al meer dan twee weken volledig in het duister gehuld. Dit is vooral voor fietsers gevaarlijk. De SP-Zeist heeft deze keer geen vragen gesteld, maar heeft het op Twitter aangekaard.

Lees verder
18 oktober 2015

Presentatie onderzoeksrapport Ter Braaklaan

Onder anderen wethouder Varkevisser, een aantal raadsleden van andere partijen en een tiental bewoners van de Ter Braaklaan en Vestdijklaan waren 17 oktober aanwezig bij de presentatie van het afrondende rapport over de huurwoningen op de Ter Braaklaan, Vestdijklaan en Schaerweijdelaan. Het centrale thema in dit rapport is de slechte staat van onderhoud en isolatie. Zaken waaraan de woningcorporatie De Kombinatie kan bijdragen om die te verbeteren.

Lees verder
12 oktober 2015

TTIP weg ermee

Foto: SP

Zaterdag 10 oktober liepen 7000 mensen in Amsterdag van de Dokwerker naar het museumplein. Allerlei groeperingen demonstreerden tegen het TTIP verdrag, ook de SP-Zeist was aanwezig. SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk verwoordde de mening van de SP tegen dit wurgcontract tussen Europa en de VS. Met FNV, PvdD, Greenpeace, Milieudefensie, Piratenpartij, GroenLinks, maar bijvoorbeeld ook Agnes Jongerius van de PvdA werd luid gescandeerd "TTIP, weg ermee" en "Wat willen wij? TTIP vrij!" Dreigt de EU het te tekenen, dan moet er een referendum over komen!

Lees verder
10 oktober 2015

Gezinslocatie Kamp zeist

In Kamp Zeist komt een gesloten gezinsvoorziening op het Zeister grondgebied. Het college van B&W heeft deze vergunning verleend. In de raad van 6 oktober stonden 4 bezwaarschriften op de agenda. Ook betoogde het AAGU met een lawaaidemonstratie tegen deze vergunning.

Lees verder
8 oktober 2015

Actie zaterdag 17 oktober

Op zaterdag 17 oktober presenteert de SP-Zeist het onderzoeksrapport over de (huur)-woningen aan de Ter Braaklaan, Vestdijklaan en  Schaerweijdelaan. Tussen 11.00 en 12.00 uur staat de SPeciale informatiestand bij de Vestdijklaan/rotonde Schaerweijdelaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier