h

De SP gaat uit de Raad maar blijft in de buurt

4 juli 2017

De SP gaat uit de Raad maar blijft in de buurt

Het bestuur van de SP-afdeling  Utrechtse Heuvelrug deelt mee, dat de partij niet aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar  zal meedoen.

De partij beschikt momenteel namelijk over te weinig menskracht om die verkiezingen voor te bereiden. Het aantal actieve partijleden is, net als bij de andere partijen, flink teruggelopen. Daarom moest het werk binnen de afdeling de afgelopen periode al  door steeds minder mensen worden gedaan. Dubbelfuncties hebben voor flinke overbelasting gezorgd. Omdat alle aandacht en energie de afgelopen jaren naar de raad is gegaan, is de betrokkenheid op straat niet goed uit de verf gekomen. Dat is een slechte zaak voor een actie partij als de SP, vindt het bestuur.

Door een stap terug te doen uit de raad kan een nieuw bestuur daar de komende jaren het een en ander aan doen. In de afgelopen jaren heeft de SP heel wat acties met succes gevoerd, o.a die rond de bibliotheek in Leersum, Het Doornse Gat en de Thuiszorg.

De afgelopen twaalf jaar was de SP in de raad vertegenwoordigd, de laatste jaren met drie raadsleden. Er is met inzet van de raadsleden veel bereikt. Te denken valt aan de besparing van twee ton, oorspronkelijk bedoeld om het tienjarig bestaan van de gemeente te vieren, maar ook aan de labelen van negen ton zorggeld. De SP zal ook de komende vier jaren acties ondersteunen, zich pro-actief opstellen ten aanzien van problemen van inwoners en informatie-avonden over actuele onderwerpen verzorgen.

De leden in de verschillende dorpskernen zullen worden opgeroepen de ogen en oren voor de partij te zijn, zodat die op tijd actief kan zijn en blijven.

Dat de SP na de komende verkiezingen niet meer in de raad vertegenwoordigd is, betekent niet, dat zij politiek gezien, volledig buiten beeld is. De vier jaar tot de volgende verkiezingen in 2022 zullen namelijk ook gebruikt worden om de terugkeer van de partij in de raad voor te bereiden.

 ______________________________________________________________________________

 

 

  

Reactie toevoegen

U bent hier