h

Nieuws uit 2018

15 december 2018

Maxim en Dennis, wij zijn er voor jullie

En weer staan de inwoners van Culemborg bij Kamp Zeist. Voor een tweede keer dreigen Maxim en Dennis te worden uitgezet door de regering. En weer wordt er druk uitgeoefend op Harbers om dit op humanitaire gronden tegen te houden. Culemborgse inwoners en politici, maar ook de raad van kerken Zeist en Soest en de SP-Zeist deden donderdag avond 13 december mee aan de wake bij Kamp Zeist voor deze twee kinderen. Hun toekomst in Kiev, waar ze verder ook nooit binding hebben gehad, zal hun situatie geen goeds brengen. Daarom is hun uitzetting ook zo belachelijk en daarom hebben de wakers donderdagavond hen toegeroepen.

Lees verder
13 juli 2018

Stemverklaring over voorstel maaltijd van Zeist

In de raadsvergadering van 10 juli ligt het voorstel maaltijd van Zeist op tafel. Gevraagd wordt om als raad ideeën (recepten) op te halen vanuit de samenleving. Zonder kaders, zonder spelregels voor zowel inwoners als voor ons als gemeente. Ook is er niets bekend over budget. Hoeveel geld kan er worden uitgegeven? Waar kunnen we op rekenen en waarop juist niet?

Lees verder
13 juli 2018

Stemverklaring over voorstel klimbos

Het klimbos is een van de drie winnende ideeën uit de Z-battle. Een experiment zonder budget of richtlijnen. Iedere inwoner mocht met plannen komen en bij genoeg stemmen zou dit plan verder worden uitgewerkt en worden gerealiseerd (gefaciliteerd waar nodig door onze gemeente). De SP heeft tegen dit experiment gestemd.

Lees verder
6 juli 2018

Extra wake kamp zeist

De wakegroep van de Raad van Kerken in Zeist en Soest roept op tot een extra wake bij Detentiecentrum Zeist in verband met het volgende:
Maksim (14), zijn broertje Denis (10) en zusje Arina (5) zitten opgesloten. Zaterdag worden ze het land uitgezet. De wake begint vrijdag om 16.00 uur bij Kamp Zeist, Richelleweg 13 te Soesterberg en duurt tot zaterdag ochtend, voor verdere informatie zie: http://www.wakezeist.nl/97692796

Lees verder
3 juli 2018

Kinderen uitzetten kan niet

Drie kinderen, van Oekrainse ouders en geboren in Nederland en woonachtig in Culemborg dreigen zaterdag te worden uitgezet. De SP-fractie in Zeist zegt: Dit pik ik niet. Fractievoorzitter Annemieke Pluijgers vroeg voor deze belachelijke uitzetting aandacht tijdens het debat over het inwonersakkoord. Annemieke:
"Ik wordt zo kwaad, ook als ik kijk naar mijn eigen kinderen. Dit zou toch niemand toelaten.

Lees verder
22 juni 2018

Meldpunt Verkeersknelpunten SP Zeist

Sp Zeist heeft de afgelopen tijd veel vragen en opmerkingen gehad over gevaarlijke of onoverzichtelijke verkeerssituaties in onze gemeente. Wij willen graag precies weten hoe groot de problemen zijn en waar u deze verkeersknelpunten ervaart. 
Lees verder

Pagina's

U bent hier