h

SP wil rijkdom Nederland eerlijk verdelen

27 juli 2015

SP wil rijkdom Nederland eerlijk verdelen

Foto: SP

In het kader van de landelijke SP actie 'Er is genoeg voor iedereen' stond de SP de afgelopen weken in Driebergen en Leersum. Aan de hand van een Kraskaart (waarmee ook echte prijzen zijn te winnen) werd van voorbijgangers de kennis over de ongelijkheid in Nederland getoetst.

Nederland is een rijk land. Maar slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft twee derde van onze rijkdom in handen. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Terwijl er in Utrechtse Heuvelrug momenteel maar liefst 600 huishoudens miljonair zijn! Dat is zo’n 2,9 % van alle Heuvelrugse huishoudens. (Centraal Bureau voor de Statistiek)

De SP stelt voor om van de rijkste Nederlanders en de grootste bedrijven hun eerlijke deel van de belastingen te vragen, zodat de lasten voor de rest van Nederland omlaag kunnen.

Via www.sp.nl/genoeg kunt u ook uw steun voor deze actie uitspreken!

Reactie toevoegen

U bent hier